Svátek má: Robert

Regiony

Velikost textu:

Titul Kuchař Vysočiny Junior 2017 si vyvařilo duo z Jihlavy

Titul Kuchař Vysočiny Junior 2017 si vyvařilo duo z Jihlavy

Iveta Vokurková a Jan Koudela z OA, SZŠ a SOŠS Jihlava mohou již používat titul Kuchař Vysočiny Junior 2017. Zvítězili totiž v konkurenci dalších devíti dvoučlenných týmů.

Vítězové s radní a porotkyní Janou Fialovou
7.duben 2017 - 11:00

A to druhého ročníku gastronomické soutěže, kterou pořádá Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod. „Zkušenosti jsou rozum zadarmo, oceňuji, že děláte nad rámec svých povinností něco navíc, což vás může posunout v osobním i budoucím profesním životě,“ poděkovala za účast v soutěži radní Jana Fialová.

Ta zároveň nad soutěží převzala záštitu stejně jako Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Zlatým kuchařem roku 2015 byl vyhlášený Jan Punčochář

Deset soutěžních týmů mělo za úkol připravit předkrm s povinnou ingrediencí v podobě kozího sýru a hlavní chod se pstruhem duhovým. Vše musely stihnout do 1,5 hodiny a následně své výtvory prezentovat před porotou.

Po roce, kdy se uskutečnil první ročník soutěže, organizátoři i porotci zaznamenali u soutěžících výrazný posun. „Pozitivní vývoj vidíme nejen v přípravě pokrmů, ale hlavně v jejich servírování,“ vysvětlila pro Novinkyvysocina.cz radní Jana Fialová.

(pšt, novinkyvysocina.cz, foto: Kraj Vysočina)