Svátek má: Simona

Regiony

Velikost textu:

Studenti třebíčské hotelovky si z Francie odvezli cenné zkušenosti

Studenti třebíčské hotelovky si z Francie odvezli cenné zkušenosti

V minulém týdnu se ve francouzské Remeši konala mezinárodní kuchařská soutěž pro žáky oborů kuchař a cukrář Trophée Mille International.

Radní Fialová se studentkou hotelové školy
30.listopad 2017 - 11:00

Zástupci Hotelové školy Třebíč Petra Fialová a Jakub Dejmek sice nevybojovali stupně vítězů, ale v silné zahraniční konkurenci se neztratili. Z kuchařského klání pod dohledem špičkových francouzských kuchařů si aspoň odvážejí cenné zkušenosti a kontakty i nevšední zážitky.

Odbornou porotu nakonec nejvíce zaujalo připravené menu týmem Japonska, druzí byli domácí Francouzi a ocenění za třetí místo si odvážejí studenti z Brazílie.
 
„Pro hotelové školy z Vysočiny je to velká čest, že jsou pravidelně zvány na tuto prestižní kuchařskou soutěž. Kraj Vysočina stejně jako v minulých letech podpořil přípravu studentů a průběžně dojednává další spolupráci s francouzskými organizátory, "uvedla Jana Fialová, krajská radní pro oblast školství, mládeže a sportu


Podle radní Fialové by kraj do budoucna lépe přizpůsobili přípravu týmů, tak aby vyhověly náročným požadavkům soutěže a mohly plně konkurovat ostatním týmům, které se na tuto akci připravují v průběhu celého roku.

(pšt, novinkyvysocina.cz, foto: Kraj Vysočina)