Svátek má: Dana

Regiony

Velikost textu:

Kurz španělské kuchyně v hotelové škole v Havlíčkvě Brodě

Kurz španělské kuchyně v hotelové škole v Havlíčkvě Brodě

Žáci havlíčkobrodské hotelové školy si v minulém týdnu vyzkoušeli v rámci výuky přípravu tradičních španělských pokrmů.

Z Kurzu španělské kuchyně
3. listopadu 2018 - 11:00

Pod dohledem a s vítanou pomocí šéfkuchaře Enriqua Garcíi Tejady uvařilo 23 žáků gastronomických oborů andaluskou rajčatovou polévku, pražmu na soli s konfitovaným bramborem.

Novinkyvysocina.cz o tom informoval tiskový odbor Kraje Vysočina.

Jako sladkou tečku pak žáci připravili dort ze tří druhů čokolády. Kurz španělské kuchyně byl pokračováním Dne španělské kuchyně, který se ve škole konal v únoru letošního roku za účasti španělského velvyslance.
 
Ani tentokrát nechyběli v Havlíčkově Brodě zástupci Velvyslanectví Španělska, konkrétně obchodní a ekonomický rada José Manuel Revuelta a Marcela Procházková.


Za Kraj Vysočina se přijela na mladé talenty v oboru gastronomie podívat radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová. Připravený oběd následně servírovali hostům žáci oboru kuchař – číšník.

Kurz španělské kuchyně se uskutečnil ve spolupráci s Velvyslanectvím Španělska a OA a HŠ Havlíčkův Brod byla jednou ze tří škol v Česku, které mohly vařit se španělským profesionálem.

(pšt, novinkyvysocina.cz, foto: Kraj Vysočina)