Svátek má: Jaroslav

Regiony

Velikost textu:

Budoucí kuchaři poměřili síly v Havlíčkově Brodě

Budoucí kuchaři poměřili síly v Havlíčkově Brodě

V gastroprovozu Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod se utkalo 10 kuchařských týmů z Vysočiny, dva ze slovenské Nitry a jeden z francouzské Remeše.

Jeden z budoucích mistrů gastronomie
9.duben 2018 - 11:01

Soutěžilo se v kategorii Kuchař Vysočiny Junior 2018 open. Novinkyvysocina.cz o tom informoval tiskový odbor Kraje Vysočina.

Ve stanovených 45 minutách měl vždy jeden kuchař ze dvojice za úkol připravit studený předkrm a druhý pak hlavní chod včetně omáčky a přílohy.

Odborná porota, ve které zasedl i francouzský michelinský šéfkuchař Philippe Mille, hodnotila nejen chuť a vůni připraveného jídla, ale také originalitu, kuchařské zpracování a vlastní prezentaci na talíři.

Prvenství v hlavním pokrmu si nakonec vyvařil Samuel Gažo ze Střední školy gastronómie cestovného ruchu v Nitře a nejlepší studený předkrm připravil Clément Cendra z Lycée des métiers Gustave Eiffel v Remeši.
 
Pro letošní ročník soutěže zvolili organizátoři dvě povinné suroviny, a to vepřovou panenku a med, zbytek už byl čistě na fantazii soutěžících.

Sliny se jen sbíhaly. Třebíčská hotelovka vybojovala zlato a stříbro

Výsledné kulinářské výtvory hodnotila odborná porota ve složení Lukáš Ende, Jiří Roith a Petr Němeček, certifikovaní komisaři Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, která nad soutěží převzala záštitu.

Své vlastní hodnocení a cenné rady začínajícím kuchařům připojil také čestný host, šéfkuchař Philippe Mille, kterého nejvíce zaujala úprava hlavního pokrmu Moniky Jeřábkové z třebíčské hotelovky.

(pšt, novinkyvysocina.cz, foto: Kraj Vysočina)